Rijnvicus start met nieuw leerwerktraject

Nieuws / 5 december, 2023

Binnen Rijnvicus hebben we leerwerktrajecten Groen, Schoonmaak, Horeca en Logistiek. Deze trajecten helpen werkzoekenden richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. Om nog beter in te spelen op vraag en aanbod binnen de arbeidsmarkt, zijn we onlangs gestart met een nieuw leerwerktraject: Techniek en Energie.

Vraag vanuit de (arbeids)markt
Duurzaamheid, een belangrijk thema en het is hard nodig voor ons klimaat. Steeds meer mensen zijn hier bewust mee bezig. Ze schaffen bijvoorbeeld zonnepanelen aan en rijden elektrisch. Ook woningbouwverenigingen bieden steeds meer duurzame mogelijkheden aan hun huurders. Dat brengt andere en nieuwe werksoorten met zich mee. Installatie, onderhoud en veiligheidseisen moeten door professionele monteurs uitgevoerd worden. En hier zien wij kansen met het nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie.  

Wat kun je met dit leerwerktraject?
Nou, genoeg! Denk maar eens aan het installeren van zonnepanelen of het monteren van warmtepompen. Omdat steeds meer mensen hun auto opladen is het van groot belang dat er voldoende en veilig werkende laadpalen zijn. Maar denk ook aan alles wat met bekabeling te maken heeft: bijvoorbeeld straatwerk om kabels op de juiste manier aan te leggen, om te leggen of aan te sluiten. Kortom, er is genoeg vraag naar monteurs.  

Wie kan dit leerwerktraject volgen?
Als de leerlijn start in februari hebben we al 10 werkzoekenden die wij het leerwerktraject aanbieden. Deze werkzoekenden willen graag uitstromen naar een betaalde baan. Zij gaan zich ontwikkelen naar een beroep in de techniekbranche.

Verder zijn ook niet uitkeringsgerechtigden welkom. Ben je bijvoorbeeld toe aan een nieuwe uitdaging? Of ben je klaar met je school of opleiding en zoek je werk in de technische branche. Maar heb je nog niet de juiste kennis en papieren? Daar kunnen wij je verder mee helpen!

Ondernemers aangesloten
Ook binnen dit nieuwe leerwerktraject gaan we samenwerken met ondernemers die gespecialiseerd zijn in techniek en energie. Want ook met leerwerktraject Techniek en Energie is voor ons belangrijk, dat je daadwerkelijk bij één van de ondernemers aan de slag kunt. Het is voor ons daarom goed om te weten, als zij personeel aannemen, wat moet een monteur dan kunnen? Waar hebben zij behoefte aan? Welke vragen komen uit de arbeidsmarkt?

Wij hebben inmiddels met ondernemers gesproken. En een aantal van hen zijn zeer geïnteresseerd om dit traject samen met ons en de werkzoekenden aan te gaan. Zo zijn nu al Samen Sterker, Tekpower, Laadpaal Direct, Warp Systems, HillSafety, Akerdome en ST Warmte aangesloten bij dit nieuwe leerwerktraject. Zij gaan helpen met opleiden door het verstrekken van opleidingsmateriaal, kennis en werkervaringsplaatsen en betaalde banen voor de ontwikkelde kandidaten.

Nieuw leerwerktraject, nieuwe leeromgeving
Voor dit nieuwe leerwerktraject gaan we een praktijkruimte creëren binnen Rijnvicus. Een ruimte waar werkzoekenden vaardigheden leren, kunnen oefenen en begeleid worden om zo uit te stromen naar betaald werk. Ondernemer Samen Sterker, winnaar van de Hartstikke Sociaal Bokaal in 2021 en Stappentrapondernemer, bouwt deze leeromgeving met praktijkruimte. Zo worden de mensen in een zo reëel mogelijke setting opgeleid.

Lege hal waar een nieuw leerwerktraject wordt gebouwd
Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch