Makita op werkbezoek bij Rijnvicus, locatie het gemeentehuis

Stofzuig jij of ik?

Nieuws / 30 januari, 2024

Sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus is altijd op zoek naar vernieuwende duurzame samenwerkingen en apparatuur wat aansluit op de mens en het werk. Zo hebben we onlangs een aantal robotstofzuigers aangeschaft.

Leerwerktraject Schoonmaak moderniseert
Rijnvicus biedt leerwerktrajecten aan die zoveel mogelijk aansluiten bij de behoeften van bedrijven. Hiermee vergroten we de kansen voor werkzoekenden naar de arbeidsmarkt. Binnen zo’n traject, wat maximaal 6 maanden duurt, doen werkzoekenden ervaring op en kunnen certificaten behalen. We leiden ze op en begeleiden ze naar een betaalde baan op de arbeidsmarkt.

Een van deze leerwerktrajecten is Schoonmaak. Onze medewerkers en werkzoekenden werken op diverse plekken, zoals bijvoorbeeld het gemeentehuis en het Scala college. Met een praktijkopleider aan hun zijde leren zij de kneepjes van het vak. Zoals in vele branches moderniseert het werk, ook in de schoonmaakbranche. Zo hebben wij bijvoorbeeld onlangs robotstofzuigers aangeschaft. Stofzuigen is redelijk zwaar fysiek werk. Ons personeel helpen we dus enorm met deze robotstofzuigers. Het personeel van Rijnvicus heeft op deze manier ook meer tijd om andere schoonmaakklussen op te pakken.

Bezoek uit Japan
De schoonmaakrobots van Makita komen via onze vaste leverancier Exclusiva, waar wij sinds 2022 mee samenwerken. En onlangs kwamen 2 ingenieurs die de stofzuigers hebben ontwikkeld vanuit Japan op werkbezoek naar Nederland. Uiteraard waren ze heel benieuwd hoe het onze medewerkers verging met deze mensverrijkende technologie en waren zij heel nieuwsgierig naar alle mogelijke doorontwikkelingen. Een bezoek aan ons konden ze dan ook niet overslaan.

Berrie Zoeten, accountmanager Exclusiva, over het bezoek:
“Het was een gezellige en informele meeting waarbij de ontwikkelaars en de eindgebruikers leuk konden "sparren" voor eventuele verbeterpunten en uitbreiding van de Makita robotmachines”.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch