Taalstageplekken gezocht!

Nieuws / 21 december, 2023

Je komt als statushouder naar Nederland en wil graag werken. In het land van herkomst heb je ook altijd gewerkt en dat wil je hier voortzetten. Maar de Nederlands taal, die is best lastig! En daarom zoeken wij maatschappelijk betrokken werkgevers en ondernemers, die ervoor openstaan om een taalstage te bieden aan statushouders.

Waarom taalstages?
De gemeente begeleidt statushouders richting werk. Zij gaan inburgeren; dat wil zeggen de Nederlandse taal en cultuur leren. Om een taal te leren, kun je het beste veel oefenen in een praktijksituatie.

Wat doet iemand tijdens een taalstage?
Enkele voorbeelden van werkzaamheden tijdens een taalstage zijn: assisteren, sorteren, helpen dragen, werken als bijrijder, schappen vullen en koffie halen. En natuurlijk ook: meekijken, meeluisteren en vooral veel in de gelegenheid komen om met collega’s te praten.

Wat brengt het jou?
- Mooie kans om nieuw arbeidspotentieel laagdrempelig te leren kennen
- Bijdragen aan maatschappelijk verantwoord of inclusief ondernemen
- Grote kans dat je een taalstage kunt opvoeren voor het invullen van jouw Social Return verplichting
- Bijdragen aan iemands toekomstige carrière in Nederland
- Verhogen van diversiteit in jouw bedrijf door kennis te krijgen van andere culturen en mensen

Hoe help ik mee?
- Door bieden van stageplek voor 16 uur per week aan statushouder, gedurende 3 maanden. Eventueel te verlengen met maximaal 3 maanden. Houd er rekening mee dat deze persoon misschien nog bijna geen Nederlands spreekt bij de start.
- Iemand moet minimaal 50% van de tijd met de Nederlandse taal bezig zijn (spreken, luisteren, lezen, schrijven). Hierbij is het uitvoeren van werkzaamheden ondergeschikt aan het leren van de taal in de praktijk.
- Op de werkvloer is een vaste ‘buddy’ aanwezig die verantwoordelijk is voor de dagelijkse begeleiding. Werkt er in jouw bedrijf iemand die toe is aan wat meer verantwoordelijkheid? Die het leuk vindt om anderen iets te leren, of bij te dragen aan iemands toekomstige carrière in Nederland? Dan zou dit een goede buddy kunnen zijn!

Word ik begeleid?
Je hoeft een taalstage niet alleen te realiseren. De gemeente blijft nauw betrokken en kan zo nodig een taalcoach en/of jobcoach op de werkvloer inzetten. Ook bieden wij jou trainingen aan over interculturele communicatie en begeleiding op de werkvloer.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de taalstage? Wil je je aanmelden voor een taalstageplek, neem dan contact met ons op via:
rijnvicus.nl of wsphollandrijnland.nl, 0712- 504 504 of 085 - 4000029.

Je kunt ook de brochure hier downloaden.

voorkant brochure taalstage; man legt aan jongeren iets uit

Eerste succesverhaal is een feit, van beide kanten!
'𝙄𝙠 𝙗𝙚𝙣 𝘼𝙣𝙞𝙧 𝘼𝙧𝙠𝙤𝙪𝙗𝙞 39 𝙟𝙖𝙖𝙧, 𝙫𝙖𝙣 𝙈𝙖𝙧𝙤𝙠𝙠𝙖𝙖𝙣𝙨𝙚 𝙖𝙛𝙠𝙤𝙢𝙨𝙩. 𝙄𝙠 𝙝𝙚𝙗 3 𝙢𝙖𝙖𝙣𝙙𝙚𝙣 𝙬𝙤𝙧𝙠𝙨𝙝𝙤𝙥 𝙜𝙚𝙙𝙖𝙖𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙍𝙞𝙟𝙣𝙫𝙞𝙘𝙪𝙨 𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙖𝙧𝙣𝙖 3 𝙢𝙖𝙖𝙣𝙙𝙚𝙣 𝙩𝙖𝙖𝙡𝙨𝙩𝙖𝙜𝙚. 𝙄𝙠 𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙝𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙡𝙚 𝙡𝙚𝙪𝙠𝙚 𝙚𝙧𝙫𝙖𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙗 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙡𝙚𝙚𝙧𝙙. 𝙈𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙡𝙚 𝙙𝙖𝙣𝙠 𝙖𝙖𝙣 Lisa van der Hulst 𝙚𝙣 Arne Klijnsma, 𝙝𝙚𝙗 𝙝𝙚𝙩 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙡𝙚𝙪𝙠 𝙜𝙚𝙝𝙖𝙙 𝙢𝙚𝙩 𝙝𝙪𝙣. 𝙀𝙣 𝙤𝙤𝙠 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙠𝙡𝙖𝙣𝙩𝙚𝙣𝙧𝙚𝙜𝙞𝙨𝙨𝙚𝙪𝙧 Marina Zandvliet-de Boer 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙜𝙚𝙩𝙚𝙣🙂𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙢𝙞𝙟 𝙤𝙤𝙠 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙝𝙤𝙡𝙥𝙚𝙣. 𝙈𝙞𝙟𝙣 𝙉𝙚𝙙𝙚𝙧𝙡𝙖𝙣𝙙𝙨 𝙞𝙨 𝙚𝙧 𝙤𝙤𝙠 𝙫𝙤𝙤𝙧𝙧𝙪𝙞𝙩 𝙤𝙥 𝙜𝙚𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙚𝙣 𝙙𝙪𝙧𝙛 𝙣𝙪 𝙤𝙤𝙠 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙜𝙚𝙨𝙥𝙧𝙚𝙠𝙠𝙚𝙣 𝙖𝙖𝙣 𝙩𝙚 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙚𝙣 𝙗𝙚𝙜𝙧𝙞𝙟𝙥 𝙤𝙤𝙠 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙢𝙚𝙚𝙧. 𝙄𝙠 𝙨𝙡𝙪𝙞𝙩 𝙣𝙪 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙜𝙚 𝙖𝙛 𝙢𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙡𝙚𝙪𝙠𝙚 𝙝𝙚𝙧𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣.'

'Mohammed, ik vond het erg leuk om te zien hoe jij je Nederlandse taal hebt ontwikkeld. Je hebt kennis gemaakt met alle facetten van het werk van een werkgeversadviseur, zoals: bedrijven bezoeken, vergaderingen bijwonen en assisteren bij de MAP workshops. Ik heb jou ervaren als een zeer kundige, prettige en sociaal empathische stagiair. Wij danken jou hartelijk voor jou inzet bij Rijnvicus!'


Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch