Welkom bij de eerste Alle Beetjes Helpen gids!

Nieuws / 27 juni, 2023

Een gids met leuke en nuttige tips, adressen en persoonlijke verhalen voor iedereen in Alphen aan den Rijn en omstreken. Daar staat de Alle Beetjes Helpen gids voor!

voorkant gids Alle beetjes helpen

'He, is dat pak melk nu weer duurder geworden?'
'Voorzichtig met je jas, want we hebben geen geld om een nieuwe te kopen!'

Herkenbare opmerkingen? Voor veel mensen wordt het steeds lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. Gelukkig kun je vanuit de overheid en gemeente gebruikmaken van diverse voorzieningen. De meeste mensen weten die weg al goed te vinden, denk bijvoorbeeld aan de voorzieningenwijzer.

Leuke dingen doen
Maar naast al je vaste lasten betalen, wil je ook graag leuke dingen doen. Alleen, met vrienden of met je gezin. Maar ga eens naar een pretpark, dan ben je in 1 dag al zoveel geld kwijt. Als je het kunt permitteren, heel fijn natuurlijk. Maar voor veel mensen is het waarschijnlijk een week boodschappen. Gelukkig zijn er ook veel goedkope of zelfs gratis initiatieven. Waar kun je bijvoorbeeld een goedkope maaltijd krijgen? Bestaan er gratis concerten? 'Ik vind het niet leuk om alleen te wandelen. Kan ik met mensen in contact komen om samen iets leuks te doen?'. Er zijn gelukkig ontzettend veel leuke suggesties!

Met liefde gemaakt
Een aantal van deze tips verzamelden wij voor jou in deze allereerste Alle Beetjes Helpen gids. Gewoon, omdat we graag ook een positieve draai aan het dure leven willen geven. En we willen laten zien dat niet alles veel geld hoeft te kosten. We begrijpen dat er nog veel meer tips zijn, voor veel meer mensen met bijvoorbeeld een handicap of beperking. Of mensen die aan het integreren zijn en de taal nog niet machtig zijn. Hopelijk ontvangen we zoveel tips dat we deze in een eventuele volgende uitgave mee kunnen nemen.

In deze gids lees je ook persoonlijke verhalen van mensen over hoe zij met hun minimale inkomen rondkomen. En hebben we adresjes om bijvoorbeeld kleding en meubels te ruilen. Buiten dat het heel duurzaam is, vind je ook pareltjes in andermans spullen. Vintage is het helemaal!

Gids voor iedereen!
Deze gids is voor iedereen. Deel de gids met je collega's, familie, buren, vrienden, bedrijven. De gids mag op websites gedeeld worden en afgedrukt. Hoe meer mensen hier plezier aan beleven, hoe meer tips we weer binnenkrijgen. Wellicht kunnen we in de toekomst de gids nog uitbreiden en vertalen.

Vanuit Rijnvicus hopen wij dat je leuke tips uit de eerste Alle Beetjes Helpen gids haalt en wensen je veel plezier!

Voorkant, springend iemand , gids Alle beetjes helpen

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Partners om trots op te zijn

Vanaf 2 mei zijn we dan echt van start gegaan met ons nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. Maar liefst 8 geïnteresseerde werkzoekenden leren nu…

Nieuws