Word ook taalmaatje!

Nieuws / 11 september, 2023

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is ongeveer een op de zes mensen. De kans dat dit één of meerderde collega's van jou zijn is groot. Of misschien heb jij zelf wel moeite. Niets voor je voor te schamen!

Dat vond collega Rianne gelukkig ook. Zij heeft wat moeite met rekenen en zocht daarom hulp bij Chantal Ekkel, Teamleider Commercieel Team bij Rijnvicus. “Ik ben Prominent Taalmaatje. Rianne wil beter leren rekenen en moeilijke woorden begrijpen. We oefenen samen met lezen en rekenopdrachten. Daardoor voelt Rianne zich zekerder van zichzelf in haar werk en privéleven.”

Ook wethouder is taalmaatje
Anouk Noordermeer, wethouder Alphen aan den Rijn: “Ik ben Prominent Taalmaatje. Hava wil zelf haar e-mails schrijven. Ik help haar daar graag bij. Om zelfstandig te zijn, is het belangrijk om goed te kunnen lezen en schrijven.”

Hoe word ik taalmaatje?
Prominente Taalmaatjes is een project van Stichting Lezen en Schrijven, de Bibliotheek en de gemeenten in Rijn en Venen. Het maakt ‘laaggeletterdheid’ bespreekbaar en brengt het onder de aandacht in de regio. Om schaamte weg te nemen, begrip te creëren en mensen te helpen. Word ook taalmaatje en help collega's, buren, vrienden of familie een stapje verder. Zo helpen we laaggeletterdheid de wereld uit. Je kunt je aanmelden via bibliotheek Rijn en Venen.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Stofzuig jij of ik?

Sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus is altijd op zoek naar vernieuwende duurzame samenwerkingen en apparatuur wat aansluit op de mens en het werk. Zo hebben we…

Nieuws
Bedrijf Makita op werkbezoek en staan allen op trap bij het gemeentehuis