Directeur Rijnvicus kruipt achter stuur van een vrachtwagen

Nieuws / 7 april, 2022

In het kader van de campagne Diesel in je Bloed biedt het brancheteam transport en logistiek van Werkgevers Servicepunt Holland-Rijnland (WSP HR) een uniek kijkje in de cabine.  Zo stapte onder andere Annelies Doornbosch achter het stuur van de vrachtwagen om aandacht te vragen voor dit mooie beroep. En niet alleen de directeur is uitgenodigd om te ervaren hoe het is achter het stuur van een vrachtwagen. Collega’s van de partnerorganisaties van het WSP HR, waaronder Rijnvicus en Kwadraad, zijn uitgedaagd zelf eens te ervaren hoe het is om achter het stuur van een vrachtwagen te zitten, en heel even zelf ‘king of queen of the road’ te zijn. Zo kunnen deelnemende adviseurs straks vanuit eigen ervaring aan kandidaten vertellen hoe het voelt om achter het stuur te zitten. Er werd deze dag gestart met een klassikale uitleg over opleiding en hoe onze werkzoekenden hiervoor kunnen slagen.

Directeur Rijnvicus in vrachtwagen

“Het is goed om te zien wat er echt komt kijken bij het beroep van vrachtwagenchauffeur. Ik kan nu nog beter mijn kandidaten adviseren over dit mooie vak. Dit was een mooie en leerzame ervaring”, aldus een adviseur van Kwadraad.

Aandacht voor de transportsector

Annelies Doornbosch is trots op dit mooie initiatief. En ze hoopt dat zo het beroep van vrachtwagenchauffeur aantrekkelijker wordt voor werkzoekenden. En dat de vooroordelen over dit mooie vak verdwijnen. Zo zou het een typisch mannenberoep zijn. Met dat laatste vooroordeel maakte koningin Maxima vorig jaar al korte metten door zelf achter het stuur te kruipen en daarmee de aandacht te vestigen op dit mooie beroep. Wat Koningin Maxima kan, kunnen wij ook, dacht brancheteam transport en logistiek van Werkgeverservicepunt Holland Rijnland.

“Wij vinden het belangrijk dat er aandacht is voor de sector en dan met name voor het beroep van vrachtwagenchauffeur. Het beroep heeft veel te bieden en dat hopen wij aan werkzoekenden te kunnen laten zien door diverse activiteiten te ondernemen” aldus Lisa van der Hulst, klantregisseur bij Rijnvicus en tevens lid van het brancheteam transport en logistiek. “Eind april wordt deze ochtend nogmaals georganiseerd, maar dan voor werkzoekenden. Dat belooft een waardevolle ochtend te worden!” Informatie over Diesel in je bloed is op te vragen via Lisa van der Hulst.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Partners om trots op te zijn

Vanaf 2 mei zijn we dan echt van start gegaan met ons nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. Maar liefst 8 geïnteresseerde werkzoekenden leren nu…

Nieuws