Samen werkzoekenden ontwikkelen richting bouwbranche

Nieuws / 17 januari, 2024

Bij Rijnvicus weten we al lang dat je samen veel verder komt. Ons hoofddoel is en blijft mensen ontwikkelen richting arbeidsmarkt. Maar de tijden binnen deze markt veranderen. Er is grote behoefte aan (gespecialiseerd) personeel. Daarnaast willen steeds meer ondernemers zich hard maken voor het sociale aspect aan ondernemen. Samen brengen we vraag en aanbod, oftewel mens en werk samen. Zo ook binnen de bouwbranche!

Samen verder, Samen Sterker
Onlangs tekenden Francis van der Maden, teamleider Werk, en Jan Willem Aniba, directeur Samen Sterker B.V., een samenwerkingsovereenkomst. Zij maakten afspraken om werkzoekenden beter en duurzamer te ontwikkelen richting de (af)bouw en gebouwenbeheerbranche.

Deze samenwerking heeft meerdere voordelen. Het vergroot de kans voor werkzoekenden die interesse hebben in de bouwbranche en door willen stromen naar een betaalde baan. Vanuit Rijnvicus kunnen we straks enthousiaste mensen met certificaten aanbieden bij bouwbedrijven.

Werkervaring opdoen en MBO-certificaat halen
De ontwikkeling van de werkzoekenden voor de bouwsector is met ondertekening van deze overeenkomst uitgebreid met praktijkleren. Dat betekent dat werkzoekenden vanaf nu, naast het opdoen van werkervaring, ook MBO certificaten kunnen behalen tijdens een ontwikkeltraject bij Samen Sterker.

Jarenlange samenwerking
Samen Sterker is al lange tijd verbonden met Rijnvicus. Zij begrijpen het begrip ‘sociaal ondernemen’ als geen ander. Niet voor niets werden zij de winnaar van de Hartstikke Sociaal Bokaal 2021. Daarnaast zijn zij Stappentrapondernemer.  De Stappentrap is een methode waarbij werkzoekenden werkervaring opdoen bij de aangesloten bedrijven.  Zo kunnen zij bijvoorbeeld bij Samen Sterker ervaring opdoen die past bij de bouwbranche. Als kers op de taart kunnen ze, bij gebleken geschiktheid, in dienst komen bij het bedrijf.

Nieuw leerwerktraject Techniek en Energie
Verder is Samen Sterker actief betrokken bij het nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw van de leeromgeving. Medio maart starten we met dit nieuwe leerwerktraject en gaan we werkzoekenden ontwikkelen naar assistent monteur voor de branche Techniek en Energie.

Mooie uitbreiding
Team Werk is trots op de samenwerking, Het is een waardevolle uitbereiding op de bestaande ontwikkelroutes Horeca, Schoonmaak, Groen, Transport en Logistiek en binnenkort ook Techniek en energie en Metaal.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch