Vier deelnemers hebben installatieproject succesvol afgerond

Op 3 november is het installatieproject Holland Rijnland afgesloten met de uitreiking van een certificaat aan 7 deelnemers uit Holland Rijnland. In deze groep zaten 4 deelnemers uit regio Rijnstreek (gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop). Deze deelnemers zijn nu klaar voor werk in de installatiebranche.

Deze 4 deelnemers hebben naast het behalen van dit certificaat  ook hun VCA-diploma gehaald. Ze  staan klaar om door Ilona Rengelink, Adviseur Arbeidsmarkt van Wij Techniek geplaatst te worden bij bedrijven die hen zijn aangesloten.  

Kennis en ervaring opdoen 

De deelnemers van het installatieproject zijn na de zomer weer verdergegaan. Het project was in het voorjaar stil gelegd door de corona. En doen deelnemers techniekkennis en -ervaring op, halen hun VCA-diploma én leren Nederlands als vaktaal. Dit vindt plaats bij de opleider InstallatieWerk in Leiden.

Behoefte aan technisch personeel?

De komende tijd gaat de projectorganisatie, waarbij het werkgeversservicepunt Rijnvicus betrokken is, nadenken over een volgend project. Hierbij is het belangrijk dat er bij ondernemers vraag is en mogelijkheden zijn voor zij-instromers. De vraag vanuit het bedrijfsleven is leidend bij dit regionaal project. 

Heeft u een technisch installatiebedrijf in de regio en heeft u belangstelling? Neem contact op met Fleur Maasdijk van het Werkgeversservicepunt Rijnvicus. 

installatieproject
De geslaagden van het installatieproject.